Oktober 2018

November 2018

13-11-2018 | Spiegelschrift door Christine de Vries

Informatie

Doelgroep: zie Druppel Academy
Aantal dagen: 1
Datum: 13 november 2018, van 10-17 uur
Locatie: Rosenstock-Huessy Huis Hagestraat 10 2011 CV Haarlem
Trainer: Christine de Vries
Kosten: € 195,- (inclusief studiemateriaal, koffie/thee en een uitgebreide lunch)

Inhoud training

Reflectieve schrijfvormen als creatieve manier voor professionals om je eigen handelen en functioneren te onderzoeken, ook als je nog geen ervaring met creatief schrijven hebt. Als professional is het van groot belang dat je kunt reflecteren op je eigen handelen. Schrijvend kun je het reflectieproces op creatieve wijze versterken, verdiepen en verrijken, doordat de verbinding met het innerlijke zelf (opnieuw) wordt vormgegeven en hersteld.

Werkwijze: Leren door doen en vrediepen

Door heldere opdrachten en duidelijke structuur ervaar je op creatieve en spontane manier te verwoorden wat om aandacht vraagt. De pen brengt je als vanzelf voorbij het dagelijkse denken naar die innerlijke lagen in het bewustzijn, die verrassend veel informatie, herinneringen en kennis bevatten. Zo wordt schrijven een vorm van spiegelen en krijg je zicht op wat al aanwezig is, maar nog niet de ruimte heeft gekregen om gekend te worden.

Materiaal

De deelnemers krijgen pen en papier.

Begeleiding

Christine de Vries (1963) is schrijfdocente en trainer bij Shodo
Via verpleegkunde en management in de gezondheidszorg is ze haar weg als professionele begeleider begonnen met supervisiekunde. Uiteindelijk heeft zij de kracht van systemisch werk ontdekt en heeft hierin verschillende opleidingen gevolgd. Creatief en reflectief schrijven is al 25 jaar haar favoriete werkvorm en heeft er acht (werk)boeken over geschreven. www.shodo.nl


INSCHRIJVEN

Maart 2019

14-3-2019 | Specialisatie Integratieve Puber- en Jongerentherapie
Informatie over de Specialisatie Integratieve Puber- en Jongerentherapie

Op 14 maart 2019 starten we met de Specialisatie Integratieve Puber- en Jongerentherapie, speciaal bedoeld en bestemd voor Integratieve kindertherapeuten die zich hierin willen scholen. Pubers en jongeren komen vaak met veel heftiger problematiek dan kinderen in de basisschoolleeftijd. De Specialisatie is erop gericht om mensen met een gedegen therapeutische achtergrond te informeren over de thema's van deze specifieke leeftijdsgroep en de attitude die als professional wenselijk is. Of, zoals ervaren jongerentherapeut en een van de trainers Harold Sauer zegt:

"Een puber of jongere met een bak aan problemen komt je praktijk binnen. Hoe maak je contact? Wat doe je? Je krijgt maar één kans, anders zie je hem niet meer terug....."

Naast Harold zullen Hanneke Berens en Marjo Vermeulen trainingen gaan leiden en willen we werken met ervaringsdeskundigen.
De Specialisatie wordt afgesloten dmv opdrachten, er vindt geen examen plaats.
Op dit moment zijn we hard aan het werk om de Specialisatie op te zetten en in te vullen, waarna we de accreditatie kunnen aanvragen bij de SKB. De VIT heeft toegezegd een licentie te verlenen aan de kindertherapeuten die met goed gevolg deze opleiding gedaan hebben, mits de SKB akkoord is gegaan.

De data, de lesplaats en de (voorlopig geraamde) kosten zijn al bekend:

Data
We starten met een tweedaagse.
Lesdag 1 en 2: donderdag 14 en vrijdag 15 maart 2019
Lesdag 3:  vrijdag 12 april 2019
Lesdag 4:  vrijdag 17 mei 2019
Lesdag 5:  vrijdag 14 juni 2019
Lesdag 6:  vrijdag 13 september 2019
Lesdag 7:  vrijdag 4 oktober 2019

De lestijden zijn van 10:00 tot 17:00 uur.

Lesplaats
Rosenstock Huessyhuis, Hagenstraat 10, in het centrum van Haarlem

Kosten
€ 1365,- inclusief een (zoveel mogelijk biologische) verwenlunch op de lesdagen

INSCHRIJVEN

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
Lees voordat je je aanmeldt eerst onze privacyverklaring.